2021-04-15 12:18:29• hírek • Szatmár.ro

Kereskedő központ épül a romos iskolaépület helyén

Még idén elkezdődhet egy új, korszerű piac kiépítése a város központjában – tudtuk meg Piricsi Arthur polgármestertől.

A létesítmény Sárközújlak központjában, a pékséggel szemben lévő egykori iskola helyére épül.

„Célunk egy, a meglévőnél sokkal modernebb, tágasabb és rendezettebb kereskedőközpont kialakítása. Itt a helyi termelők korszerű körülmények között kínálhatják majd termékeiket. Ezen kívül 10 butikot is kialakítunk, melyeket kereskedők bérelhetnek majd” - fogalmaz a polgármester.

A területen az élelmiszerpiac és a butikok mellett közvécé és parkoló kap majd helyet. A beruházás összértéke közel 1,6 millió lej, melyet önerőből, vagyis a város saját költségvetéséből fedez majd az önkormányzat.  „Jelen pillanatban számunkra a legnagyobb nehézséget az országos költségvetés késése okozza. Legjobb esetben is csak májusra lehet az önkormányzatnak költségvetése, ami azt jelenti, hogy csak akkor kezdhetjük el az előtanulmányok elkészítését, illetve a közbeszerzési eljárás lefolytatását. Ilyen körülmények között azt remélem, hogy akadálymentesen halad az adminisztratív folyamat és még idén elkezdődhetnek a tulajdonképpeni munkálatok” - teszi hozzá Piricsi.

A kivitelezés a meglévő épület lebontásával, valamint a közművesítéssel kezdődik majd. Cél ugyanis, hogy a kereskedőközpont jól megvilágított legyen. Ugyanakkor az ivóvíz- és szennyvízhálózatra való rácsatlakozás is elengedhetetlen a közvécé üzemeltetéséhez.

A piac elköltöztetése több szempontból is indokolt, a jelenlegi ugyanis kicsi és már nem felel meg a kor előírásainak. Ugyanakkor a termelők a Teilor utcára nyíló bejáraton át hordják be áruikat, ami gyakran okoz kellemetlenséget az ott élők számára. Éppen ezért az új piacra a kereskedők csak megadott időközönként hajthatnak majd be járműveikkel úgy, hogy az árufeltöltés ne zavarja sem a környéken élőket, sem a vásárlókat. A munkálatok befejeztéig működik majd a jelenlegi piachelyiség.



















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: